Domácí polomáčenky

Ingredience:

350g celozrnné špaldové mouky

160g farmářského másla

2 vejce (od šťastných slepiček)

2 lžíce medu

150g hořké čokolády (minimálně 80%)

1 lžíce kokosového oleje

Postup:

Do mísy prosejte špaldovou mouku, přidejte povolené máslo, vejce a med. Vše důkladně zpracujeme rukama. Z výsledného těsta vytvoříme kuličku, tu zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut chladit do lednice.

Vychlazené těsto přemístíme na pomočenou pracovní plochu a válečkem ho vyválíme na obdélníkový plát silný 3 mm. Následně nožem vykrájíme čtverečky o rozměrech 4×4 cm. Obdélníčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáta trouby. Pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Během pečení si nalámeme čokoládu do vhodné misky a přidáme kokosovým olej. Na posledních 5 minut pečení sušenek přidáme misku s čokoládou do trouby, aby se nám pěkně rozehřála.

Sušenky vyjmeme z trouby společně s rozpuštěnou čokoládou. Přendáme sušenky na pracovní plochu a z jedné strany namáčíme do čokolády. Namočené sušenky ozdobíme dle fantazie a dáme na 20 minut chladit do lednice.

Dobrou chuť a buďte vědomí 🙂